Vuur live
Vuur live
Już niedługo pierwszy występ Vuur, więc zakładam wątek. Mam nadzieję, że szybko ukażą się jakieś piękne filmiki 

Re: Vuur live
Mnie temat niezmiernie ciekawi bo wybieram się właśnie na VUUR do Vizovic 14 lipca.
Pewnie zgrają podobny repertuar co w Leeuwarden i Helsinkach.
Prognozuję
,że na setlistę złożą się: "Days Go By - London"+jeszcze jeden nowy numer+kawałki TGS,Devina i coś TG oczywiście
.
Pewnie zgrają podobny repertuar co w Leeuwarden i Helsinkach.
Prognozuję

1.Time
2.Sail Away
3.Storm
4.On Most Surfaces
5.Days Go By - London
6.Martyr and the Saint
7.Valley of Diamonds
8.Numbered!
9.Glorius Light
10.Freedom
11.Strange Machines
Bisy:
12.Save Me
13.Brightest Light
14.Reunite
Tak jak myślałem mniej więcej
,choć zaskoczyła mnie ilość premierowych kawałków którymi są (zdaje się) te tytuły których nie znam
!.
2.Sail Away
3.Storm
4.On Most Surfaces
5.Days Go By - London
6.Martyr and the Saint
7.Valley of Diamonds
8.Numbered!
9.Glorius Light
10.Freedom
11.Strange Machines
Bisy:
12.Save Me
13.Brightest Light
14.Reunite
Tak jak myślałem mniej więcej

Luna pisze: Mam nadzieję, że szybko ukażą się jakieś piękne filmiki
Niestety,Anneke prosiła żeby nie robić streamów-live i filmików z tego koncertu

Na FB na profilu niejakiej Veronique Männikkö i na VUUR fanbase można usłyszeć i zobaczyć fragment utworu "Sail Away" z "Tuska Open Air" !
Tomol pisze:choć zaskoczyła mnie ilość premierowych kawałków
Ja się tego spodziewałam, bo jednak trochę głupio zapraszać na występ nowego zespołu i odbębniać same stare kawałki, które grało się ze wszystkimi innymi projektami

Tomol pisze:Niestety,Anneke prosiła żeby nie robić streamów-live i filmików z tego koncertu.
Może to i lepiej. Nie ma nic gorszego, niż premiera przebrzmiałego albumu. W takim razie nie będę psuła sobie i Anneczce zabawy i zaczekam na coś bardziej oficjalnego

Cały koncert z DYNAMO METALFEST
Setlista
- Time
- Sail Away
- The Storm
- On Most Surfaces
- Days Go By
- Save Me
- Glorious Light
- Strange Machines
https://www.youtube.com/watch?v=zhw09FIg5UQ&sns=fb
Setlista
- Time
- Sail Away
- The Storm
- On Most Surfaces
- Days Go By
- Save Me
- Glorious Light
- Strange Machines
https://www.youtube.com/watch?v=zhw09FIg5UQ&sns=fb
Dopiero teraz ochłonąłem po wrażeniach z koncertu Vuur na Masters of Rock, więc podzielę się trochę moimi wypocinami.
Setlista na tym koncercie (na który o mało co nie zdążyłbym) była taka jak pisał wyżej Moggie na Dynamo plus "Numbered" Devina (na pewno) i jeszcze zdaje się jeden lub dwa nowe kawałki (tu pewności nie mam).
"Time" wręcz doomowy (ala wczesny Cathedral) w warstwie instrumentalnej. W ogóle wydaje mi się, że zespół brzmiał ciężej, bardziej metalowo niż TGS 2 lata temu na tej samej scenie. "Sail Away" - piosenkowo-przebojowy. Początek (gitara) "Save Me" trochę Amorphisowy, przed refrenen Anneke zaśpiewała taki fragment operowym wokalem, że po prostu stałem jak zahipnotyzowany
podobnie jak przy wokalizie "helooo.." w "Days Go By" o której Luna pisała "najpierw delikatna, a potem z pierdolnięciem"
. Reszty nowych kawałków tak dobrze nie kojarzę ale podobały mi się bardzo mimo, że zazwyczaj premier na żywo nie kupuję. W utworach TG Annka grała też na gitarze. Fajnie było usłyszeć na żywo "On Most Surfaces" który nie był chyba grany po odejściu z TG.
Podsumowując: Anneke boska, zespól ograny mimo tak krótkiego stażu, "wywalczyliśmy"
sobie miejsca na środku pod samymi barierkami, słuchaliśmy, podziwialiśmy i cieszyliśmy się jak dzieci hehe
!
Aha... sorrki za tak chaotyczny tekst.
Jeszcze takie zakulisowe zdjęcie na chwilę przed koncertem:

ps. zapomniałem dodać, że na meet & greet spotkaliśmy Anneke i po krótkiej rozmowie - skąd przyjechaliśmy, że jesteśmy od lat fanami i takie tam
Annka z promiennym uśmiechem,"piękną polszczyzną" powiedziała - Dziękuję
.

Setlista na tym koncercie (na który o mało co nie zdążyłbym) była taka jak pisał wyżej Moggie na Dynamo plus "Numbered" Devina (na pewno) i jeszcze zdaje się jeden lub dwa nowe kawałki (tu pewności nie mam).
"Time" wręcz doomowy (ala wczesny Cathedral) w warstwie instrumentalnej. W ogóle wydaje mi się, że zespół brzmiał ciężej, bardziej metalowo niż TGS 2 lata temu na tej samej scenie. "Sail Away" - piosenkowo-przebojowy. Początek (gitara) "Save Me" trochę Amorphisowy, przed refrenen Anneke zaśpiewała taki fragment operowym wokalem, że po prostu stałem jak zahipnotyzowany

Podsumowując: Anneke boska, zespól ograny mimo tak krótkiego stażu, "wywalczyliśmy"

Aha... sorrki za tak chaotyczny tekst.
Jeszcze takie zakulisowe zdjęcie na chwilę przed koncertem:

ps. zapomniałem dodać, że na meet & greet spotkaliśmy Anneke i po krótkiej rozmowie - skąd przyjechaliśmy, że jesteśmy od lat fanami i takie tam

- DarkMoonlight
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 15 razy
Tomol bardzo się cieszę, że usłyszałeś Anneke z VUUR na żywo. A jednocześnie bardzo ale to bardzo ci zazdroszczę:)
Zdjęcie z Annie - pamiątka na całe życie:)
Zdjęcie z Annie - pamiątka na całe życie:)
Wszystko jest gównem prócz moczu./wisdom/